Friday, July 23, 2010

AdSense Optimalisatie Tips voor Blogs

Verdien Geld met AdSense

Deze post is een overzicht van wat ik doe op het internet om geld te verdienen. Ik domineer niches door SEO technieken die ik geleerd heb door fouten te maken en daarvan te leren - ik experimenteer constant.

Mijn methoden zijn zoals die van vele; ik pak een niche dat veel verkeer kan genereren naar mijn blog op blogger, let op het aantal adverteerders voor een niche door de keywords in te typen in Google. Ik optimaliseer dan mijn blog en posts voor elke term die gerelateerd zijn aan mijn main topic. Mijn doel is altijd hetzelfde; nummer 1 geranked worden in Google. Ik heb al uitlegt in vorige posts waarom je niet naar de andere zoekmachines moet kijken. Door dit te doen krijg ik duizenden bezoekers per dag naar mijn blogs en een paar procent klikt op mijn AdSense advertenties of affiliate links. Geld online verdienen is simpel: de meer traffic je krijgt, des te meer geld zal je verdienen. Je zal nooit genoeg geld gaan verdienen totdat je bezoekers aantal tot over de honderden en liefst duizenden gaat. Het is een simpel nummer spel.

Lees hier meer over hoe ik blogs optimaliseer voor zoekmachines.
Zoekmachine optimalisatie voor blogs

 eze blog zit in de "Geld Verdienen" niche en is misschien niet zoveel gezocht zoals 'music downloads' en ik zie vooral een trend in bezoekers tijdens de vakantie als de jongeren op vakantie werk aan het zoeken zijn. Ik zal hier binnenkort een screenshot plaatsen voor de traffic die je kan verwachten voor de geld verdienen niche. Maar ik ben op vakantie en heb hier geen SEO en Keyword Elite tot mijn beschikking, dus dat houden jullie nog van me tegoed.

Het leuke is als je eenmaal goed ranked voor een bepaalde term, zullen al je andere rankings ook langzaam omhoog gaan. Long tailed keywords die dezelfde keywords bevatten maar ook nog wat extra's erbij zoals 'Geld Verdienen voor Beginners' helpen je te ranken voor 'Geld Verdienen'. Het is een soort sneeuwbal effect.

Als je effectief online geld wilt verdienen moet je een PPC (pay per click) of een affiliate programma('s) gebruiken. Alternatieven zijn er, maar raad is zelf af. AdSense geeft genoeg inkomen als je maar genoeg bezoekers krijgt.

Een juist geplaatste advertentie van Google kan bijna alle kliks van je blog bij elkaar verzamelen. Zoals ik die straks op deze blog zal plaatsen, kan je ideeën opdoen voor je eigen blog. Ik zal straks over de manieren praten hoe je je CPC (cost per click) kan verhogen en ook nog de CTR (click thru rate) die tot een zekere mate kan worden verhoogd.

Blogger blogs zijn lelijk, gratis en veel gebruikt. Maar perfect voor internet marketeers die er een slag uit halen zoals ik. Hoewel dit de eerste blog ooit is die ik in het Nederlands schrijf, zijn mijn engelse blogs geoptimaliseerd voor AdSense. Het belangrijkste met AdSense is dat je op elke aparte pagina targeted advertenties hebt. Deze maak je door de Google AdSense crawler informatie te geven waar je blog over gaat. Als je een blog hebt die over fashion tot vuurwerk geef je de crawler teveel keywords en zullen alleen de sub pages relevante advertenties tonen.

Als je voor het eerst AdSense toevoegd aan je blog, let op als je het niet te vroeg op je blog zet, zal je waarschijnlijk onrelevante advertenties krijgen die te maken hebben met blogger en RSS. Deze betalen maar zeker 1 tot 5 cents max en zijn niet de ads die geklikt worden. Zeker omdat die al op de tienduizenden blogs voorkomen die geen snars idee hebben hoe ze hun pagina optimaliseren voor AdSense.

Er zijn 2 manieren hoe je je crawler informatie kan geven en beïnvloeden: Door de content anders te presenteren aan de bots en de content zo aanpassen dat je alleen de juiste keywords aan de bots geeft zodat die precies weten waar je blog over gaat. Het eerste advies van mij, en direct de makkelijkste, is om maar 1 post op je homepage te laten zien. Dit kan je gemakkelijk in je settings van Blogger en Wordpress aanpassen en je eerste optimalisatie is al klaar.

De tweede is om je keywords zo aan de bots te presenteren dat ze precies weten wat voor advertenties ze aan je moeten geven. Dit kan je simpelweg doen door de keywords, bijvoorbeeld 'snowboots' in de blog post titel, eerste zin, body tekst en laatste zin. Tactieken om de tekst er uit te laten schieten is om de tekst bold te maken of italic. Voor Wordpress kan je ook de <> en <> tag gebruiken.

De term 'geld verdienen' heeft een competitie van 12 miljoen+ websites die allemaal gerelateerd zijn aan geld verdienen. Daarvan zijn er maar misschien 100 die echt voor de nummer 1 spot gaan, en de rest is gewoon trash. Waarom die 100? Door naar de backlinks te kijken van je tegenstanders kan je zien of webmasters moeite doen om hun blog naar de nummer 1 spot te helpen, of maar gewoon wat doen op het internet. Ik zie zoveel websites op pagina 3+ en verder staan die goede content hebben en weten waar ze over praten. Maar zelf niet eens voor zorgen dat ze op de eerste zoekpagina van Google komen te staan.

Degene die hier net zijn aangekomen zullen vast hebben opgemerkt wat voor lelijke blog dit is. In feite is dit gewoon een gratis blog gehost door Blogger. Ik heb geen mooie graphics en het is echt web 1.0 vergeleken met de meeste social bloggers. Hoewel die mafkezen net doen of ze weten wat ze doen, reproduceren die posts van A-list bloggers. Ik zal ook geen moeite doen om mensen te laten stoppen hier en mijn blog te laten lezen, dit is maar om een simpele reden: ik ben op zoek naar kliks en geen readers.

 e layout van deze blog gaat tegen alle bekende informatie in. De informatie gegeven door problogger of shoemoney/john cow (dit zijn er een paar van de A-list waar ik het net over had) is niet verkeerd, maar zij laten beginners denken dat ze ook precies hetzelfde kunnen doen als hun, en dat is hun magie. De web 2.0 tijd waarin we zitten geldt maar 1 ding; readers krijgen en geen geld online verdienen - tenminste, ze laten je weten dat je online geld kunt verdienen maar met hun tips kom je nergens.
Ongeveer 5 tot 6% van mijn bezoekers die door de zoekmachines hier komen klikken op advertenties van Google. De lelijker ik de blog maak, des te hoger zal het percentage zijn.

Als je een nieuwe blog opstart, focus je op het vinden van zoekmachine bezoekers en geen social bezoekers door digg of stumble. De CTR van die bezoekers is bijna 0%.
Mijn technieken die ik gebruik, werken perfect voor kleinere niches - en dat is ook waar ik op dit moment het meeste geld binnenhaal. Deze blog zal ook een flagship worden onder al mijn andere Nederlandse blogs. (waar ik er nog niet veel van hebt)

De volgende post gaat weer over geld verdienen met AdSense, alleen het verhogen van de CTR en CPC.

No comments:

Post a Comment